Ik ben in 1954 geboren te Rotterdam. In deze stad groeide ik ook op. De havens van Rotterdam hebben nog steeds een grote aantrekkingskracht op mij. Na mijn middelbare school bezocht ik de Pedagogische Academie 'De Driestar' in Gouda. In het laatste jaar van deze opleiding koos ik het vak tekenen als een van de verdiepingsvakken.

Mijn belangstelling voor tekenen en schilderen werd verdiept door mijn toenmalige tekendocent de heer J. van den Berge. In 1976 begon ik mijn onderwijsloopbaan als onderwijzer in Vlaardingen. In 1985 werd ik directeur van de Rehobothschool in Geldermalsen. In verband daarmee verhuisden wij vanuit de randstad naar de Betuwe.

Gedurende mijn onderwijsloopbaan heb ik nauwelijks getekend of geschilderd. Dat veranderde in 2008. Na 23 jaar leiding gegeven te hebben aan de Rehobothschool ben ik als interim-directeur en onderwijsadviseur verder gegaan in het onderwijs. Toen kwam er meer tijd voor hobby's en andere dingen. In 2009 besloot ik te gaan schilderen en zocht ik iemand die mij les wilde geven.

Sinds maart 2009 bezoek ik wekelijks het atelier van Ton Kouwenberg in Zwijndrecht. Onder zijn leiding schilder ik voornamelijk stillevens en landschappen.